Share

 FILMLADDER FILMTHEATER CINEMAARTEN

 

COLD WAR

dinsdag 22 januari 20.15 uur

Een Pools liefdesverhaal over muzikant Wiktor, leider van een folkloregroep, ontdekt de vrijgevochten zangeres Zula en valt als een blok voor haar. Ze ontmoeten elkaar in 1949 en in de jaren erna zullen ze steeds weer van elkaar afdrijven en bij elkaar terugkeren. De langdurige romance wordt getart door verhitte emoties, politieke verwikkelingen en het lot.

NIET SCHIETEN

dinsdag 29 januari 20.15 uur

Bij de laatste aanslag van de 'Bende van Nijvel' op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de negenjarige David Van De Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden.

SHOPLIFTERS

dinsdag 5 februari 20.15 uur

Osamu en zijn zoon Shota stelen regelmatig uit winkels en komen op een dag de piepjonge Yuri tegen, die in het gure weer buiten moet overleven. Osamu's vrouw Nobuyo aarzelt aanvankelijk om het meisje in het gezin op te nemen. Ondanks dat ze het financieel niet breed hebben wordt ze volledig geaccepteerd en is er veel wederzijdse liefde voor elkaar. Dit verandert wanneer een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen doet blootleggen.

EDIE

dinsdag 12 februari 20.15 uur

Edith Moore (83) is een bittere, eigenwijze Engelse dame. Na de dood van haar dominante man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, besluit ze haar jeugddroom na te jagen. Ze vertrekt naar de Schotse Hooglanden om daar een berg te beklimmen. Onderweg ontmoet ze Jonny, een jonge man die haar helpt met het aanschaffen van de juiste uitrusting en die haar traint om de berg te kunnen beklimmen. Ze kletsen, ruziën, maken lol en onthullen steeds meer over hun leven aan elkaar.

THE WIFE

dinsdag 19 februari 20.15 uur

Volgens het cliché staat er achter elke succesvolle man een sterke vrouw, maar waarom zou zij niet voorop mogen staan? Die verontwaardigde vraag vormt de motor van dit huwelijksdrama. De Amerikaanse Joan reist naar Stockholm samen met haar echtgenoot, die daar de Nobelprijs voor de Literatuur zal ontvangen. Tegelijkertijd stelt ze zichzelf de vraag of ze wel zo tevreden is met haar eigen prestaties in het leven.

LIEBE IN DEN GANGEN

dinsdag 26 februari 20.15 uur

De verlegen, in zichzelf gekeerde Christian vindt een baantje in een groothandel in Leipzig. Als Christian Marion van de zoetwarenafdeling tegenkomt, valt hij direct voor haar mysterieuze uitstraling. In de pauzes bij de koffieautomaat leren ze elkaar beter kennen. Maar Marion is getrouwd en Christians gevoelens lijken niet te worden beantwoord. Als Marion op een dag niet meer komt opdagen is dat een zware klap voor Christian.

5 maart Carnaval

 

 

BEAUTIFUL BOY

dinsdag 12 maart 20.15 uur

Journalist David Sheff woont samen met Karen met wie hij twee kinderen heeft. En hij onderhoudt een goede band met zijn zoon Nic uit zijn huwelijk met Vicki. Zijn leven stort in wanneer hij tot de ontdekking komt dat Nic met een crystal meth-verslaving worstelt en hij probeert alles om het leven van zijn zoon te redden.