Share

MANIFESTO

dinsdag 19 december 20.15 uur

Manifesto gebruikt uitspraken van meer dan 50 kunstenaars en legt deze woorden in de mond van Cate Blanchett. Zij spreekt deze woorden uit als 13 verschillende personages gedurende de film. Elk personage heeft een andere set, een ander accent, een ander uiterlijk, een ander beroep en een andere kijk op kunst en politiek. Het belang van esthetiek in verschillende kunstvormen wordt hier in twijfel getrokken. Manifesto is kritisch, creatief, filosofisch, duidelijk, krachtig en een ware kunstvorm zelf.

 

Dinsdag 26 december (2e kerstdag) draaien we geen film

HAPPY END

dinsdag 2 januari 20.15 uur

Portret van de welgestelde familie Laurent. Drie generaties leven samen onder één dak: een suïcidale opa, die stilaan zijn verstand verliest, zijn kinderen en hun kroost. De familie komt bijeen om te overleggen wie opa moet verzorgen. Door alle onderliggende spanningen en verstrengelingen komen echter veel meer onderwerpen aan bod.  

A GENTLE CREATURE

dinsdag 9 januari 20.15 uur

Wanneer een vrouw een pakket dat ze aan haar man in een Siberische gevangenis stuurde onbestelbaar retour krijgt, begint ze aan een lange reis om uit te zoeken wat er loos is. Het wordt een bureaucratische hordenloop langs machtsmisbruikers en uitbuiters die steeds absurdere, duistere trekjes aanneemt en uitmondt in een kafkaësk horrorsprookje over Rusland als gevangenissysteem waaruit geen ontsnapping mogelijk is.