Share

 

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING

dinsdag 20 maart 20.15 uur

Drie reclameborden die al bijna dertig jaar niet meer in gebruik waren, staan plots in de schijnwerpers als Mildred Hayes in dikke, zwarte letters probeert haar verdriet een stem te geven: waarom loopt de moordenaar van haar dochter nog vrij rond? Deze vraag laat haar niet los. Hiermee begint een misdaaddrama dat verlies, woede en (wan)hoop op een duister komische wijze de revue laat passeren.

LES UNS ET LES AUTRES 

ZONDAG 25 maart 15.00 uur

De film volgt vier muzikale families uit Frankrijk, Duitsland, Rusland en Amerika voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Temidden van de verschrikkingen van de oorlog proberen deze mensen hun levens te leiden, maar waar de een nazi-pianist is, wordt de ander afgevoerd naar een concentratiekamp. Het enige dat deze verschillende mensen bindt is de muziek.

THE POST

dinsdag 27 maart 20.15 uur

Drama over onderzoeksjournalistiek bij The Washington Post en de beslissing om, ondanks een rechterlijk verbod, toch te publiceren uit de Pentagon Papers: geheime overheidsdocumenten over de Vietnamoorlog. Een knoop die Katharina Graham, de eerste vrouwelijke krantenuitgever van de VS, uiteindelijk moet doorhakken. 

THE INSULT

dinsdag 3 april 20.15 uur

Wanneer de christelijke Tony rustig zijn plantjes water geeft op zijn balkon in Beirut, komt er een straaltje terecht op het hoofd van de Palestijnse vluchteling Yasser, die nietsvermoedend over straat loopt. Grove beledigingen en racistische opmerkingen worden uitgewisseld, en geen van beide is bereid om zijn excuses aan te bieden. Daarvoor hangt er te veel politieke ballast aan dit akkefietje. Wanneer het conflict fysiek wordt, verhuist het naar de rechtbank. En daar gaan de poppen pas echt aan het dansen.

BAR BAHAR

dinsdag 10 april 20.15 uur

De drie Israëlisch-Palestijnse vrouwen Leila, Salma en Noor delen een appartement in het wervelende Tel Aviv. Laila is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, Salma is een christelijke, lesbische DJ en de derde, Nour, is een vrome, brave moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man. De drie vrouwen zijn continu op zoek naar de balans tussen oude tradities en het moderne leven.

THE SHAPE OF WATER

dinsdag 17 april 20.15 uur

Aan de vooravond van de Cubacrisis hebben Amerikaanse militairen een amfibisch wezen gevangen in het Amazonegebied. Dit wezen wordt in een laboratorium aan allerlei geheime experimenten onderworpen. De eenzame Elisa, een schoonmaakster die wel kan horen maar niet kan praten, trekt zich het lot aan van deze visman, in wie zij een intelligent wezen herkent dat net als zij op een andere manier communiceert dan gebruikelijk. Elisa gebruikt muziek om hem op zijn gemak te stellen en haar liefde voor hem kenbaar te maken.

LUCKY

dinsdag 23 april 20.15 uur

Lucky is een negentigjarige filosoof van het alledaagse. Hij leeft volgens regelmaat en routine: elke ochtend eerst een sigaret, dan yoga, dan een glas melk. In zijn kast hangen drie dezelfde geruite hemden. Maar Lucky is niet rigide. De rust die hij met zijn regels om zich heen creëert geeft ruimte voor overpeinzing; het soort gedachten dat bij zijn leeftijd past. Al kan hij het nog steeds niet helemaal bevatten dat ook hij op een dag sterfelijk zal zijn.

Een waardig monument voor Stanton, die kort na de opnames overleed.

PHANTOM THREAD

dinsdag 1 mei 20.15 uur

Reynolds Woodcock is de topmodeontwerper van de jaren 50. Samen met zijn ongehuwde zus Cyril heerst hij met totale controle over zijn jurkenimperium The House of Woodcock. Wanneer Reynolds het dienstertje Alma ontmoet, meent hij het perfecte lichaam én de muze van zijn leven te hebben ontmoet. Alma volgt de designer, maar ontdekt dat Reynolds een heel obsessieve persoonlijkheid heeft die gekweld wordt door de herinneringen aan zijn overleden moeder.

MA' ROSA

dinsdag 8 mei 20.15 uur

Geld drijft de interactie tussen de personages in Ma' Rosa: van een transactie in de supermarkt tot de handel in drugs, seks en veiligheid. Een verhaal over armoede, macht en corruptie aan de hand van een dag uit het leven van moeder Rosa, wier gezin door corrupte politieagenten van zijn waardigheid wordt gestript.