Share

 FILMLADDER FILMTHEATER CINEMAARTEN

 

THE WIFE

dinsdag 19 februari 20.15 uur

Volgens het cliché staat er achter elke succesvolle man een sterke vrouw, maar waarom zou zij niet voorop mogen staan? Die verontwaardigde vraag vormt de motor van dit huwelijksdrama. De Amerikaanse Joan reist naar Stockholm samen met haar echtgenoot, die daar de Nobelprijs voor de Literatuur zal ontvangen. Tegelijkertijd stelt ze zichzelf de vraag of ze wel zo tevreden is met haar eigen prestaties in het leven.

LIEBE IN DEN GANGEN

dinsdag 26 februari 20.15 uur

De verlegen, in zichzelf gekeerde Christian vindt een baantje in een groothandel in Leipzig. Als Christian Marion van de zoetwarenafdeling tegenkomt, valt hij direct voor haar mysterieuze uitstraling. In de pauzes bij de koffieautomaat leren ze elkaar beter kennen. Maar Marion is getrouwd en Christians gevoelens lijken niet te worden beantwoord. Als Marion op een dag niet meer komt opdagen is dat een zware klap voor Christian.

5 maart Carnaval

 

WERK OHNE AUTOR

Zondag 10 maart 14.30 uur

'Wer bin ich? Was bin ich?' Die vragen stelt de talentvolle kunstenaar Kurt zich in dit epische Duitse drama, dat zich afspeelt in de periode 1937-1977. Wanneer hij de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft. Om de verstikkende Oost-Duitse mentaliteit en Ellies tirannieke vader Carl te ontvluchten, ontsnappen Kurt en Ellie naar het Westen.  Maar hij wordt achtervolgd door de pijnlijke herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Bovendien blijken hij en Carl verbonden door gebeurtenissen uit het verleden.

 

BEAUTIFUL BOY

dinsdag 12 maart 20.15 uur

Journalist David Sheff woont samen met Karen met wie hij twee kinderen heeft. En hij onderhoudt een goede band met zijn zoon Nic uit zijn huwelijk met Vicki. Zijn leven stort in wanneer hij tot de ontdekking komt dat Nic met een crystal meth-verslaving worstelt en hij probeert alles om het leven van zijn zoon te redden.

ROMA

dinsdag 19 maart 20.15 uur

 

Meesterlijk en ontroerend portret van een hechte en gelukkige familie door de ogen van de zachtmoedige en waardige huishoudster Cleo. De film speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad waar de veilige beslotenheid van het welvarende bestaan in de wijk ‘Roma’ plaats moet maken voor de chaos van sociale onrust waarbij het onverwoestbaar gewaande gezin uiteenvalt.

THE FAVOURITE

dinsdag 26 maart 20.15 uur

 

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.

COLETTE

dinsdag 2 april 20.15 uur

 

In het Parijs rond 1900 is Keira Knightley te zien als arm plattelandsmeisje, dat met een ondernemer trouwt en hem achter de schermen aan zijn boekensucces helpt. Aanvankelijk is Colette nog blij met de populariteit van haar gevoelvolle, semi-autobiografische verhalen, maar intussen lijdt ze ook onder haar opportunistische echtgenoot, die niets anders dan zakensucces en andere vrouwen lijkt te kunnen zien. Waarop de schrijfster de regie zelf in handen probeert te krijgen.