Share

 FILMLADDER FILMTHEATER CINEMAARTEN

 

THE SISTERS BROTHERS

dinsdag 18 december 20.15 uur

 

De komische western The Sisters Brothers gaat over de gebroeders Sisters. In 1850 is in Amerika nog sprake van het Wilde Westen. De kogels vliegen er je om de oren, waar je ook komt. De broers krijgen van The Commodore de opdracht om de scheikundige Warm op te sporen en te vermoorden. Hij heeft namelijk een waardevol geheim. Om dat doel te bereiken huren zij op hun buurt weer een undercovercowboy in. Al snel slaat de twijfel toe bij iedereen.

A STAR IS BORN

ZONDAG 23 december 15.00 uur

 

Het verhaal van Jackson Maine, een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally. De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan.

KERSTVAKANTIE

 

GIRL

dinsdag 8 januari 20.15 uur

 

Een indringend en invoelend portret van transgender Lara. Ze kreeg bij haar geboorte het lichaam van een jongen mee, maar identificeert zich als vrouw. Haar lichaam is een gevangenis die haar ervan weerhoudt te kunnen zijn wie ze wil zijn. De tiener droomt van een carrière als balletdanseres, en is net toegelaten tot een van de meest prestigieuze dansscholen van Brussel. Ondertussen volgt ze een intensieve hormoonbehandeling die haar op weg moet helpen naar de operatie die haar transitie moet voltooien. Een traject vol frustraties, dat het geduld van Lara ernstig op de proef stelt.

BOHEMIAN RHAPSODY

dinsdag 15 januair 20.15 uur

 

'Is this the real life? Is this just fantasy?' Het zijn de eerste twee zinnen van de bekendste hit van Queen, het bombastische, operateske Bohemian Rhapsody. De twee regels geven perfect het leven van de charismatische leadzanger Freddie Mercury weer, die voortdurende schipperde tussen het showbeest dat hij op het podium was en de twijfelende privépersoonlijkheid.

COLD WAR

dinsdag 22 januari 20.15 uur

Een Pools liefdesverhaal over muzikant Wiktor, leider van een folkloregroep, ontdekt de vrijgevochten zangeres Zula en valt als een blok voor haar. Ze ontmoeten elkaar in 1949 en in de jaren erna zullen ze steeds weer van elkaar afdrijven en bij elkaar terugkeren. De langdurige romance wordt getart door verhitte emoties, politieke verwikkelingen en het lot.

NIET SCHIETEN

dinsdag 29 januari 20.15 uur

Bij de laatste aanslag van de 'Bende van Nijvel' op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de negenjarige David Van De Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden.

SHOPLIFTERS

dinsdag 5 februari 20.15 uur

Osamu en zijn zoon Shota stelen regelmatig uit winkels en komen op een dag de piepjonge Yuri tegen, die in het gure weer buiten moet overleven. Osamu's vrouw Nobuyo aarzelt aanvankelijk om het meisje in het gezin op te nemen. Ondanks dat ze het financieel niet breed hebben wordt ze volledig geaccepteerd en is er veel wederzijdse liefde voor elkaar. Dit verandert wanneer een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen doet blootleggen.

EDIE

dinsdag 12 februari 20.15 uur

Edith Moore (83) is een bittere, eigenwijze Engelse dame. Na de dood van haar dominante man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, besluit ze haar jeugddroom na te jagen. Ze vertrekt naar de Schotse Hooglanden om daar een berg te beklimmen. Onderweg ontmoet ze Jonny, een jonge man die haar helpt met het aanschaffen van de juiste uitrusting en die haar traint om de berg te kunnen beklimmen. Ze kletsen, ruziën, maken lol en onthullen steeds meer over hun leven aan elkaar.

THE WIFE

dinsdag 19 februari 20.15 uur

Volgens het cliché staat er achter elke succesvolle man een sterke vrouw, maar waarom zou zij niet voorop mogen staan? Die verontwaardigde vraag vormt de motor van dit huwelijksdrama. De Amerikaanse Joan reist naar Stockholm samen met haar echtgenoot, die daar de Nobelprijs voor de Literatuur zal ontvangen. Tegelijkertijd stelt ze zichzelf de vraag of ze wel zo tevreden is met haar eigen prestaties in het leven.

LIEBE IN DEN GANGEN

dinsdag 26 februari 20.15 uur

De verlegen, in zichzelf gekeerde Christian vindt een baantje in een groothandel in Leipzig. Als Christian Marion van de zoetwarenafdeling tegenkomt, valt hij direct voor haar mysterieuze uitstraling. In de pauzes bij de koffieautomaat leren ze elkaar beter kennen. Maar Marion is getrouwd en Christians gevoelens lijken niet te worden beantwoord. Als Marion op een dag niet meer komt opdagen is dat een zware klap voor Christian.

5 maart Carnaval

 

 

BEAUTIFUL BOY

dinsdag 12 maart 20.15 uur

Journalist David Sheff woont samen met Karen met wie hij twee kinderen heeft. En hij onderhoudt een goede band met zijn zoon Nic uit zijn huwelijk met Vicki. Zijn leven stort in wanneer hij tot de ontdekking komt dat Nic met een crystal meth-verslaving worstelt en hij probeert alles om het leven van zijn zoon te redden.