Share

 FILMLADDER FILMTHEATER CINEMAARTEN

 

THE FAVOURITE

dinsdag 26 maart 20.15 uur

 

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.

COLETTE

dinsdag 2 april 20.15 uur

 

In het Parijs rond 1900 is Keira Knightley te zien als arm plattelandsmeisje, dat met een ondernemer trouwt en hem achter de schermen aan zijn boekensucces helpt. Aanvankelijk is Colette nog blij met de populariteit van haar gevoelvolle, semi-autobiografische verhalen, maar intussen lijdt ze ook onder haar opportunistische echtgenoot, die niets anders dan zakensucces en andere vrouwen lijkt te kunnen zien. Waarop de schrijfster de regie zelf in handen probeert te krijgen.

GREEN BOOK

dinsdag 9 april 20.15 uur

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn.

CAPHARNAUM

dinsdag 16 april 20.15 uur

Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet; als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis.

WOMAN AT WAR

dinsdag 23 april 20.15 uur

Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw met een missie; in haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie. Ze is bereid alles te riskeren om de ongerepte IJslandse hooglanden te beschermen die ze liefheeft, tot een weeskind onverwacht haar leven op zijn kop zet.

NO DATE, NO SIGNATURE

dinsdag 30 april 20.15 uur

Een doorgaans strikte lijkschouwer treft in het mortuarium het lichaam aan van een bekende, het jongetje Amir. Zijn collega heeft de doodsoorzaak al vastgesteld, maar hij weet een mogelijke andere verklaring. Maar die waarheid openbaren, zou betekenen dat hij persoonlijk bij de zaak betrokken raakt. Bovendien zou het voor de betrokkenen onrechtvaardige gevolgen kunnen hebben. Het is een doolhof van wreed toeval, nalatig handelen en onbeholpen goede bedoelingen