Share

 FILMLADDER FILMTHEATER CINEMAARTEN

 

YULI

Dinsdag 10 september 20.15 uur

De Cubaan Carlos Acosta (45) is misschien wel de beste danser van zijn generatie. Yuli, is het levensverhaal van een talentvol, getroebleerd jochie uit Havana: vader trucker, moeder ziekelijk, zus schizofreen. Een hyperactief straatboefje dat een hekel heeft aan ballet, want dat is iets voor homo’s. Die ondanks wangedrag op de balletschool mag blijven, want zijn lerares heeft eindeloos geduld en pa dwingt en dreigt: voor hem is ballet Acosta’s ticket naar een beter leven.

YESTERDAY

Dinsdag 17 september 20.15 uur

Singer-songwriter Jack Malik rommelt al jaren aan in de lokale muziekscene. Vol goede moed sleept hij zichzelf van pub naar pub, immer vergezeld door 'manager'/boezemvriendin Ellie. Als Jack voor de zoveelste keer voor een leeg zaaltje staat te spelen, besluit hij dat het genoeg is. Maar voor hij de gitaar goed en wel aan de wilgen hangt, gebeurt er iets wonderlijks. Tijdens een wereldwijde stroomstoring wordt Jack aangereden en als hij ontwaakt uit zijn coma blijkt de hele wereld The Beatles te zijn vergeten...

AGA

Dinsdag 24 september 20.15 uur

Ze lijken het laatste echtpaar op aarde. Nanook en Sedna leiden in hun joert in het Arctisch gebied van Siberië een leven dat draait om de essentie. Eten, warm blijven, zorgen voor elkaar. In de wijde omgeving is verder geen mens te bekennen. Het is een wereld van snijden, hakken, storm en dunner wordend ijs. Van rendieren en huiden die drogen in de eerste zonnestralen. En van mythische verhalen en dromen, over gaten in de grond waar de sterren zich hebben verzameld.

QUEEN OF HEARTS

Dinsdag 1 oktober 20.15 uur

Anne lijkt haar leven op orde te hebben. Ze heeft een lieve man, twee dochters, een goed betaalde baan en een prachtig huis. Het leven van de familie wordt echter verstoord wanneer Gustav, de tienerzoon van haar man Peter uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met zijn komst, bouwt Anne al snel een intieme band op met Gustav. 

Een spannende en meeslepende kijk op de psychologie van een vrouw die vele grenzen overschrijdt en daar niet meer van terug lijkt te kunnen komen..