Pablo Pineda is een fenomeen in Spanje. Hij rondde een universitaire opleiding af en vond een goede baan, geen geringe prestatie voor iemand met het syndroom van Down. Antonio Naharro en Álvaro Pastor schreven het scenario van hun eerste speelfilm speciaal voor Pineda.

Daniel is het gewend tegen vooroordelen aan te lopen. Hij reageert erop met humor. Wanneer zijn nieuwe collega Laura hem als een kind behandelt, laat hij haar in de waan dat hij niet zelf zijn veters kan strikken – net zolang tot het moment gekomen is om haar op haar nummer te zetten. Met zijn verliefdheid weet Daniel minder goed raad. Daar hebben zijn ouders, die hun zoon op intellectueel gebied altijd tot het uiterste stimuleerden, hem niet op voorbereid. Seks en het downsyndroom – het is een lastige combinatie, zeker als de omgeving er niets van wil weten. Daniel wordt geacht zijn gevoelens te onderdrukken.

Het vergde wat overredingskracht om de onderwijsspecialist zijn debuut te laten maken als acteur, maar gelukkig stemde Pineda toe. Niemand anders dan hij had de rol kunnen spelen van Daniel, een 34-jarige ambtenaar die hopeloos verliefd wordt op een vrouwelijke collega.

Op het Rotterdamse filmfestival kreeg Yo, también de publieksprijs.

 

Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (mits anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

UN BEAU MATIN WERD DOOR 82 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,88

21 Maart 23

Geen film ivm try-out

28 Maart 23

LES CINQ DIABLES
lescinquediables poster

De achtjarige Vicky beschikt over een bijzonder goed ontwikkelde reukzin. Haar liefde voor haar moeder Joanne kent geen grenzen tot wanhoop van haar vader. Wanneer Vicky's tante Julia terugkeert na een celstraf te hebben uitgezeten, brengt dit geheimen binnen de familie aan het licht.

 FILMKAARTJE KOPEN 

4 april 23

PRESQUE
presque poster

Feelgood movie. Louis is een 58 jarige vrijgezel en werkverslaafde directeur van een begrafenisonderneming. Igor is 40 jaar oud en is een scherpe geest in een gehandicapt lichaam. Hij heeft een hersenverlamming. Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. In een opwelling besluit Louis Igor mee te nemen. Ze vertrekken beiden in een lijkwagen om het lichaam van een oude vrouw naar haar uiteindelijke bestemming te brengen. Het wordt een leerzame tocht.

11 april 23

DE ACHT BERGEN
de Acht Bergen poster

De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

18 april 23

Laurel and Hardy

Silent Movie Project 

zie programma van de Poorterij

25 april 23

THE BANSHEES OF INISHERIN
bansheesofinisherin poster

Pádraic is sinds mensenheugenis beste maatjes met Colm. Ze wonen op een eiland aan de westkust van Ierland. Hun vriendschap hangt aan een zijden draadje wanneer Colm van de ene op de andere dag weigert met Pádraic te praten. Deze verandering heeft een weerslag op de hechte gemeenschap en zet een reeks gebeurtenissen in gang die hun verdere levens zullen bepalen.