De Oostenrijkse regisseusse Jessica Hausner raakte gefascineerd door het geloof in wonderen. Ze koos voor het bekende wonderbedevaartsoord Lourdes, voerde talloze gesprekken met theologen en met de bisschop van Lourdes, en verkreeg toestemming om daar te filmen.

Christine, een vrouw in de dertig met multiple sclerose, is cynisch over het hele Lourdes gedoe. Voor Christine zijn de reisjes van de kerk echter de enige manier om er even uit te zijn. En uitgerekend Christine, staat op uit haar rolstoel om zomaar een paar stappen te zetten. Waarom Christine, en anderen niet ? Het is de eerste vraag die opkomt bij de mannen en vrouwen die samen met Christine naar Lourdes zijn gereisd. Allemaal hoopten ze op een wonder, op genezing, op een beter leven.
In Lourdes is een wonder niet zomaar een wonder. Een team artsen is er om vast te stellen of er medisch gezien iets bijzonders heeft plaatsgevonden.

Hausner filmde met een afstandelijke betrokkenheid. Ze observeert de religieuze kermis van simultaanmissen en massatoerisme. Hebben gelovigen meer recht op genezing? Met Lourdes laat Hausner de hoop, verwachting, angst en cynisme van de bedevaartgangers zien.


Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (mits anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

UN BEAU MATIN WERD DOOR 82 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,88

21 Maart 23

Geen film ivm try-out

28 Maart 23

LES CINQ DIABLES
lescinquediables poster

De achtjarige Vicky beschikt over een bijzonder goed ontwikkelde reukzin. Haar liefde voor haar moeder Joanne kent geen grenzen tot wanhoop van haar vader. Wanneer Vicky's tante Julia terugkeert na een celstraf te hebben uitgezeten, brengt dit geheimen binnen de familie aan het licht.

 FILMKAARTJE KOPEN 

4 april 23

PRESQUE
presque poster

Feelgood movie. Louis is een 58 jarige vrijgezel en werkverslaafde directeur van een begrafenisonderneming. Igor is 40 jaar oud en is een scherpe geest in een gehandicapt lichaam. Hij heeft een hersenverlamming. Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. In een opwelling besluit Louis Igor mee te nemen. Ze vertrekken beiden in een lijkwagen om het lichaam van een oude vrouw naar haar uiteindelijke bestemming te brengen. Het wordt een leerzame tocht.

11 april 23

DE ACHT BERGEN
de Acht Bergen poster

De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

18 april 23

Laurel and Hardy

Silent Movie Project 

zie programma van de Poorterij

25 april 23

THE BANSHEES OF INISHERIN
bansheesofinisherin poster

Pádraic is sinds mensenheugenis beste maatjes met Colm. Ze wonen op een eiland aan de westkust van Ierland. Hun vriendschap hangt aan een zijden draadje wanneer Colm van de ene op de andere dag weigert met Pádraic te praten. Deze verandering heeft een weerslag op de hechte gemeenschap en zet een reeks gebeurtenissen in gang die hun verdere levens zullen bepalen.