Inside Llewyn Davis, de nieuwe film van de gebroeders Coen, gaat over Bob Dylans fictieve collega Llewyn Davis. De Coen-broers nemen de Amerikaanse folk-scene, met name gesitueerd in hartje Manhattan Greenwich Village, van de jaren zestig onder handen.

Een week uit het leven van de eigenzinnige folkzanger Llewyn Davis, die in het New York van 1961 wanhopig op zoek is naar een publiek. En naar een slaapplaats.

Een rode kater wekt folkzanger Llewyn Davis door op zijn borstkas te springen. Llewyn staat op en struint wat rond. Als hij vertrekt schiet het beest de voordeur uit en blijkt het niet Llewin’s huis te zijn. Hij kan niet terug naar binnen, dus daar gaat hij in zijn beige ribfluwelen jasje. Met zijn gitaar en de kat gaat hij op zoek naar publiek en erkenning.

Llewyn Davis is misschien wel even getalenteerd als Bob Dylan, maar niet op het juiste moment op de juiste plaats. Bovendien is Davis wars van het doen van concessies. De scheidslijn tussen loser en gevierde ster blijkt klein te zijn.

Inside Llewyn Davis was winnaar van de Grand Prix in Cannes. Het is een film over geluk, timing en het noodlot. Joel en Ethan Coen hebben een ingetogen in pasteltinten geschoten film gemaakt die goed het tijdsbeeld, van de opkomende folkmuziek, weergeeft.

 

De 97 bezoekers gaven Inside Llewyn Davis van de Gebr. Coen gemiddeld 3.93
 
4
 
Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.