Regisseur McGowan was al een tijd bezig met een script over de veerkracht van ouderdom, toen hij een krantenbericht las over de toen 88-jarige Canadees Craig Morrison.

Craig Morrison wil zelf een nieuw huis bouwen, op zijn eigen grond. Zijn vrouw, waarmee hij al zestig jaar is getrouwd begint te dementeren, daarom wil hij een aangepaste woning maken. Hij ondervindt echter alleen maar tegenwerking van de autoriteiten. Zodra hij de verplichte bouwvergunning aanvraagt, is hij 400 dollar lichter en een waslijst aan problemen rijker. Een schier oneindige lijst onredelijkheden volgt, 'voor uw eigen veiligheid'. Morrison geeft echter zijn gevecht om een nieuw huis te kunnen bouwen niet op.

Still Mine viel op tal van festivals in de prijzen en was de lieveling van het publiek, vooral door Cromwell’s vertolking van de charismatische Morrison. Begin 2013 is Craig overleden op 93-jarige leeftijd en augustus 2013 is Irene op 87-jarige leeftijd overleden.

 

 

De 85 bezoekers gaven "Still Mine" gemiddeld 4.07
 
3,5
 
Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.