De Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda, weet onderkoeld, maar daardoor met des te meer impact, de emoties weer te geven, wanneer blijkt dat in een ziekenhuis twee kinderen zijn verwisseld.

Vier ouders krijgen van een ziekenhuis te horen dat hun twee zonen bij de geboorte, zes jaar geleden, verwisseld zijn. Ze staan voor een dilemma: wie beschouwen ze als hun echte zoon en moeten ze de jongetjes ruilen? De kinderen dreigen het slachtoffer te worden van het egoïsme van volwassenen, maar gelukkig hebben die hier niet altijd het hoogste woord.

Een van de vaders verzucht, dat dit alles verklaart, als hij hoort dat zijn zoon is verwisseld. Voelde hij altijd al dat zijn zoontje Keita anders is? De andere vader en de twee moeders hebben minder met de bloedband. Zij hebben door de jarenlange verzorging een liefdesrelatie opgebouwd met hun kinderen.

Kore-eda verbindt het dilemma van de ouders met de situatie na de Tweede Wereld-oorlog toen veel Japanse gezinnen weeskinderen moesten opvoeden. Wie beschouw je als je echte zoon? Die met dezelfde genen of degene die je hebt opgevoed? Een telkens terugkerend thema bij Kore-eda, wat is de band met onze naasten, waarom houden we van hen en niet van anderen?

 

 

 

 de 82 bezoekers aan "Like father like son" beoordeelden deze film met gemiddeld 4.18!
 
4
Welkom bij Cinemaarten

- We draaien films altijd op dinsdagavond om 20:00 uur. De Poorterij is geopend vanaf 19:30 uur. 
- De films worden gedraaid met een pauze (tenzij anders aangegeven)
- Toegangskaarten kunnen online worden besteld! 

FILMKAARTJE KOPEN 

ANATOMY OF A FALL WERD DOOR 98 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,56

12 december 2023

NET ALS IN DE FILM
net als in de film poster

Als Disco-meisje Annabel en New Waver Sander elkaars talent en dromen ontdekken tijdens de schoolmusical in de jaren 80, is de basis voor een muzikale samenwerking gelegd. Maar hun ambities en gevoelens lopen niet altijd gelijk op. Hoe groter het succes, hoe moeilijker het is trouw te blijven aan jezelf en aan elkaar.

19 december 2023

LET OP: aanvang 19:30 uur 

KILLERS OF THE FLOWER MOON
killersoftheflowermoon poster

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.