asteroidcity
ASTEROID CITY
Dinsdag 12 september 2023, 20:00 uur
De Poorterij
Duur: 104 minuten 
Regie : Wes Anderson
Met : Jason Schwartzmann, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Jake Ryan, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Steve Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon e.a.

 

Asteroid City is opgezet als een ingewikkelde raamvertelling: een tv-programma over een toneelstuk dat over het kleine woestijnstadje Asteroid City gaat. Daar, in het jaar 1955, komen mensen uit heel de VS samen voor een wetenschappelijk congres dat plaatsvindt in een krater waar ooit een meteoriet neerkwam. Dan, tijdens een van de speeches, daalt er een ruimteschip neer in de krater...

Wes Anderson lijkt zijn vaste stijlkenmerken nog wat te verhevigen in Asteroid City. Het kijkdooseffect in optima forma, de symmetrieknop helemaal open, het pastelpedaal diep ingetrapt. De raamvertelling is een gekunstelde vorm, die de kijker wat op afstand zet, maar Anderson toch nét voldoende ruimte biedt om zijn vaste thema’s aan te snijden: de voorkeur voor geremde emotie tegenover de valse Hollywood-variant, plus de worsteling van het ouderschap.

Asteroid City wordt gedragen door de uitstekende cast, de vindingrijke humor en natuurlijk het prachtige visuele aspect.

 

ASTEROID CITY WERD DOOR 53 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,70

3,5