Astolfo

 

ASTOLFO
Dinsdag 14 november 2023, 20:00 uur,
De Poorterij
Duur: 97 minuten (pauze)
Regie: Gianni Di Gregorio
Met: Gianni Di Gregorio, Stefania Sandrelli, Mauro Lamantia
 
Astolfo, een gepensioneerde professor, moet zijn appartement verlaten omdat de dochter van zijn verhuurder een woning nodig heeft. Astolfo’s familie bewoonde ooit een adellijk landhuis dat nu aan hem toebehoort, en dus reist hij naar het landelijke gehucht om daar zijn intrek te nemen.
 
Wat begint als een reis naar een vorig leven, blijkt ook een reis naar een nieuw leven: Astolfo vindt al snel zijn draai in het vervallen paleisje en raakt bevriend met een handvol aangewaaide mannen: een zwerver, een gepensioneerde kok en een werkeloze jonge klusjesman, die allen bij hem intrekken. Dankzij hen wordt hij verliefd op het platteland, op de mensen - en op de Stefania, een zachtaardige vrouw die hij schoorvoetend het hof probeert te maken.
 
In de luchtige film ‘Astolfo’ gebeurt niks wereldschokkends en er staat niets belangrijks op het spel. Regisseur Gianni Di Gregorio verteld op een charmante, grappige en onderhoudende manier een klein, sympathiek verhaal en brengt hiermee een ode aan die momenten waarop de alledaagse routine eventjes uit de pas loopt.

 

ASTOLFO WERD DOOR 92 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,7

 

4