daslehrerzimmer

DAS LEHRERZIMMER
Dinsdag 12 maart 2024, 20:00 uur,
De Poorterij
Duur: 98 minuten
Regie: Ilker Çatak
Met: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau, Michael Klammer
De idealistische Carla is bezig haar plek te vinden op de school waar ze sinds kort lesgeeft en mentor is van een brugklas. Op school verdwijnt geld uit portemonnees, wat het personeel aanzet tot een onconventioneel onderzoek. Als ze een verdachte vinden, twijfelt Carla aan de deugdelijkheid van het bewijs en de implicaties die de beschuldiging heeft. Maar als ze zelf een onderzoek start en tot een verdenking komt, zet ze een noodlottige kettingreactie in gang en komt ze klem te zitten tussen de schoolleiding en haar leerlingen.
 
De thriller ‘Das Lehrerzimmer’ voert het subtiele argument aan dat een school geen afgezonderd toevluchtsoord is waar jonge geesten veilig worden voorbereid op de uitdagingen van de echte wereld: het is de echte wereld, en op elk moment zijn al die uitdagingen al aanwezig.
 
‘Das Lehrerzimmer’ is een claustrofobische, spannende film waarin de school een microkosmos is van de maatschappij, en nepnieuws, cancelcultuur en het zoeken van zondebokken aan de orde van de dag zijn. De film is genomineerd voor een oscar, die een dag eerder (11 maart) worden uitgereikt

 

DAS LEHRERZIMMER WERD DOOR 129 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,1

4