monster

MONSTER
Dinsdag 19 maart 2024, 20:00 uur,
De Poorterij
Duur: 127 minuten
Regie: Hirokazu Kore-eda
Met: Soya Kurokawa, Hinata Hiiragi, Sakura Ando, Eita Nagayama, Yûko Tanaka
 
‘Monster’ volgt moeder Saori wiens zoon Minato zich plots vreemd begint te gedragen, waardoor ze vermoedt dat er iets ernstigs aan de hand is. Het blijkt dat het allemaal te maken heeft met een leraar, meneer Hori. Op hoge poten beent Saori naar de school om verhaal te halen. Dat verhaal blijkt echter een stuk complexer dan dat Saori het zich had ingebeeld.
 
‘Monster’ is een aangrijpende verkenning van perspectief: regisseur Hirokazu Kore-eda (Nobody Knows, Shoplifters, Like Father-Like Son) onthult vakkundig lagen van complexiteit, waardoor ons begrip van de personages en de gebeurtenissen geleidelijk verschuift. Kore-eda maakt handig gebruik van gedeelde momenten om de verschillende perspectieven aan elkaar te verankeren, en benadrukt daarmee de consequenties van onvolledige informatie.
 
Gebruikmakend van de muziek van de vorig jaar overleden Ryuichi Sakamoto, die voor ‘Monster’ zijn allerlaatste filmmuziek componeerde, de fantastische hoofdrolspelers en de prachtig uitgewerkte thema’s werkt Kore-eda toe naar een verpletterend mooie slotakte, waarin hij zich wederom onderscheidt als één van Japans meest vooraanstaande regisseurs.

 

MONSTER WERD DOOR 68 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 3,5

3