20000

20.000 ESPECIES DE ABEJAS
Dinsdag 9 april 2024, 20:00 uur,
De Poorterij
Duur: 128 minuten (met pauze) 
Regie: Estibaliz Urresola Solaguren
Met: Sofía Otero, Patricia López Arnaiz, Ane Gabarain, Martxelo Rubio
 
Tijdens een zomer die wordt doorgebracht bij familie in Baskenland, noemt de achtjarige Airto zich Lucia, en accepteert ze wat ze weet dat waar is: dat ze een meisje is en dat iedereen die naar haar verwijzen als een jongen het bij het verkeerde eind heeft.
 
Het is geen gemakkelijk proces. De zomer, met zijn verwachtingen van zon en naakte huid, kan een vernederende tijd zijn voor een kind dat zich ongemakkelijk voelt in haar eigen lichaam. En in een hechte plattelandsgemeenschap kent iedereen je naam - een constante, stekende herinnering als die naam niet meer past bij wie je weet dat je bent.
 
Moeder Ana geeft Lucia ruimbaan in haar zoektocht, maar de andere leden van de familie blijken minder ruimdenkend en, vooral, minder beschermend. Het is haar oudtante Lourdes, een bijenhoudster, die Lucia een luisterend oor biedt.
 
Met deze zachte, empathische film mengt regisseur Estíbaliz Urresola Solaguren zich in een conversatie die meestal in geschreeuw ontaard, en brengt het terug een prettig gesprek.
Het blijkt dat je zo veel meer hoort.

 

20.000 ESPECIES DE ABEJAS WERD DOOR 58 BEZOEKERS GEWAARDEERD MET EEN 4,4

3